Privéles yoga

Privéles yin yoga
Het volgen van een privéles yin yoga kan belangrijke voordelen hebben ten opzichte van het volgen van een groepsles. Een privéles maakt het voor mij mogelijk om je in iedere houding te begeleiden en te helpen, zodat je echt het allermeeste uit je yoga practice kunt halen. Zo kan ik in iedere houding met je meedenken over welke props je het beste kunt gebruiken ter ondersteuning, en hoe de houding zo optimaal mogelijk kan worden uitgevoerd voor jouw lichaamsbouw. Soms is de reden dat je niet verder komt in een houding niet dat je ‘stijf’ of ‘nog niet gevorderd’ genoeg bent, maar heeft het te maken met je botstructuur. Hier meer inzicht in krijgen kan veel begrip creëren binnen jouw persoonlijke practice. Daarnaast kan een privéles natuurlijk helemaal afgestemd worden op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Misschien zijn er bepaalde gebieden (fysiek, emotioneel of mentaal) waar je extra aan wilt werken, en daar is dan alle mogelijkheid voor.

Yogatherapie bij spijsverteringsklachten
Yoga kan ontzettend waardevol zijn om spijsverteringsklachten te verlichten en te verminderen. Niet alleen omdat je je spijsvertering fysiek ondersteunt door bepaalde yogahoudingen, maar ook omdat yoga je zenuwstelsel tot rust brengt. Er is een belangrijke connectie tussen je darmen en je brein, waardoor stress (ook ongemerkt) je spijsvertering kan verstoren. Yogatherapie helpt je spijsvertering dus op meerdere manieren te helen. Iedere les is helemaal afgestemd op jou als persoon. Elke klacht heeft weer een andere benadering nodig. Maar of je nu last hebt van brandend maagzuur, een middenrifbreuk, prikkelbare darm syndroom, IBD (inflammatory bowel disease), of iets anders: yogatherapie kan je in alle gevallen helpen. Een les bestaat doorgaans uit ademhalingsoefeningen, zachte yogahoudingen en ontspanningsoefeningen met behulp van visualisaties en yoga nidra.


Kosten
Een privéles yin yoga of een privéles yogatherapie van 75 minuten kost 78 euro.

Frequentie
Een eenmalige privéles kan al van grote waarde zijn en je nieuwe inzichten verschaffen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om samen een traject van meerdere lessen af te spreken, bijvoorbeeld op een vast moment in de week.

Locatie
Online, bij jou thuis of in een yogaruimte in Amsterdam of Amstelveen.

Ik kan een online privéles verzorgen zodat je vanuit het comfort van je eigen huis mee kunt doen. Vind je het fijner om in het echt af te spreken? Ook dan kun je de les volgen vanaf huis. Ik kom met alle benodigdheden zoals een matje, dekentje, en yogablok naar je toe. Het enige wat je nodig hebt is een ruimte waar we niet gestoord worden. Woon je in Amsterdam, dan reken ik geen reiskostenvergoeding. Krijg je liever les in een professionele yogaruimte in Amsterdam of Amstelveen? Dan zijn er verschillende geschikte plekken, in overleg kiezen we er eentje bij jou in de buurt.