Voedingscoaching

Iedereen heeft een unieke constitutie, zowel fysiek als qua karakter. Ook jij, met jouw unieke lichaam en geest, hebt op dit moment je eigen specifieke behoeftes. Daarom is er geen one size fits all benadering. Er zijn eindeloos veel boeken en online workshops over voeding, allemaal gericht op groepen mensen. Die hebben vaak geen blijvend resultaat. Daarom vind je bij mij geen standaard programma’s, maar krijg je een echt persoonlijk advies, helemaal toegespitst op jouw situatie. Ik kan putten uit een brede expertise op het gebied van voeding en zoek tot in detail voor je uit hoe we jouw systeem weer in balans kunnen brengen. Die informatie presenteer ik op een gestructureerde en behapbare manier, zodat jij er op de meest laagdrempelige manier mee aan de slag kan. Met mijn positieve energie en inlevingsvermogen enthousiasmeer ik je om de adviezen in je leven te implementeren. En zodra je de eerste resultaten begint te zien zal je motivatie als vanzelf verder groeien. Hierbij werken we continu vanuit zachtheid: bij mij staan genieten en jezelf voeden in plaats van jezelf iets ontzeggen centraal. Samen maken we eten leuker in plaats van ingewikkelder!

Foto door: Zest your Life, Amstelveen

Hoe ziet een consult eruit?

We beginnen met een kennismakingsconsult waarin je me vertelt over je huidige voedingspatroon, je leefstijl en de klachten of vragen waar je hulp bij zoekt. Maar in dat eerste consult krijg je ook direct voedings- en leefstijladviezen mee op basis van jouw constitutie en de eventuele klachten die je hebt. Ik geef je niet alleen tips over wat je beter wel en niet kunt eten (inclusief bijpassende recept-ideeën), maar ook over wanneer en hoe te eten. Ook die dingen zijn namelijk heel belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Leefstijltips kunnen bijvoorbeeld gaan over bewegen, slapen, omgaan met emoties, grenzen stellen en zelfzorg. Je hoeft niet meteen je hele leven om te gooien. Ik nodig je juist uit om stapsgewijs veranderingen door te voeren, omdat dat beter vol te houden is en dus zorgt voor een duurzaam resultaat. En kleine veranderingen bij elkaar opgeteld zorgen samen voor een groots effect.

In de volgende consulten breiden we de adviezen steeds verder uit, gaan we meer de diepte in en kijken we samen naar waar jouw systeem het beste op reageert. Op die manier leer ik je de signalen van je lichaam te interpreteren, zodat je steeds meer kan gaan vertrouwen op je eigen innerlijke wijsheid. Het zou kunnen dat we in een consult samen wat oefeningen doen om verbinding te maken met je lijf, zoals een ademhalingsoefening of visualisatie. Ook yoga-oefeningen kunnen onderdeel zijn van een consult. Zo kan yin yoga je helpen om de gevoeligheid voor de signalen van je lichaam te vergroten, en bij specifieke spijsverteringsklachten zet ik houdingen uit yogatherapie in om je lichaam te ondersteunen en weer in balans te brengen.

Verwacht van mij geen eetschema’s of strenge richtlijnen. Mijn benadering is niet zwart-wit en ik wil je aanmoedigen perfectionisme los te laten. In plaats van je vast te houden aan externe schema’s en regels leer ik je juist om naar je eigen behoeftes en ervaringen te luisteren. Ik help je je lichaam steeds beter te leren kennen zodat je per dag, per week, per seizoen kunt meebewegen met wat je op dat moment nodig hebt. En dat is eindeloos veel waardevoller dan wat een dieet bedacht door iemand anders je voorschrijft. Het zijn tools die je de rest van je leven kunt blijven gebruiken om voor jezelf te zorgen.

Praktische informatie

Een consult duurt 60 minuten en kost 84 euro. Consulten vinden online plaats. Indien nodig of gewenst spreken we af in mijn praktijkruimte bij Zest your Life in Amstelveen. Samen bepalen we de duur van het traject. Ook met 1 losse sessie kan ik je al op weg helpen.

Wat anderen over mij zeggen